Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Begrenzingen aan Intensive Care Geneeskunde

19 december 2019: 08:45 - 16:00

Op donderdag 19 december 2019 organiseren wij het symposium Begrenzingen aan Intensive Care Geneeskunde: Dilemma’s voor, tijdens en na IC-opname. De locatie is Van der Valk Veenendaal.

Inschrijfformulier en meer informatie

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek verricht naar het verlagen van de sterfte en het verbeteren van korte termijn uitkomsten van Intensive Care behandeling. Echter, de focus is aan het verschuiven naar kwaliteit van leven (QOL) en functionele uitkomsten (ADL-zelfstandigheid, terugkeer naar huis, kracht, loopvermogen en cognitief behoud). Daarvoor zijn nieuwe uitkomstmaten relevant.

Een meer longitudinale en multidisciplinaire behandeling lijkt de meeste kans op succes te hebben, in vergelijking met gesegmenteerde aanpak alleen binnen de IC.

Door niet alleen naar de voorspelde sterftekans te kijken, maar ook inzicht te geven in de resterende QOL en functionaliteit, kan met de patiënt een betere afweging worden gemaakt van de toekomst. Dit kan leiden tot passende zorg. Dit bredere inzicht kan ook bijdragen aan betere besluitvorming in de fase voor IC-opname, het voorkomen van onnodige of onwenselijke IC-zorg en tot besparing van zorgkosten.

Er zijn al initiatieven in Nederland gestart om patiënten met een beperkte levensverwachting een Advance Care Planning gesprek aan te bieden, om naast behandelbeperkingen als NTBR, ook geen Intensive Care opname te bespreken en de behandelwensen van de patiënt vast te leggen. Immers in de acute situatie voor IC-opname zijn veel patiënten wilsonbekwaam.

Optimale (na)zorg kan ook heropname op de IC en heropname in het ziekenhuis verminderen. Deze vervolgkosten zijn hoog. De kosten voor de maatschappij en gezondheidszorg na IC-opname zijn jarenlang verhoogd.

De toenemende vraag aan IC-zorg, de schaarse middelen en een dreigend tekort aan personeel nopen tot een discussie over deze (ethische) dilemma’s.

Kom naar het Symposium: Begrenzingen aan Intensive Care Geneeskunde: Dilemma’s Voor, Tijdens en Na IC-opname. Een dag met experts die de discussie met u aangaan over grenzen aan IC-geneeskunde. Een must voor alle medische, verpleegkundige en managementprofessionals betrokken bij IC-zorg.

Dave H.T. Tjan, anesthesioloog-intensivist
Arthur R.H. van Zanten, internist-intenisvist

Gegevens

Datum:
19 december 2019
Tijd:
08:45 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Interactie Opleidingen BV
Telefoon:
0318-693501
E-mail:
klantenservice@interactiegroep.nl

Locatie

Van der Valk Hotel, Veenendaal
Bastion 73
Veenendaal, 3905 NJ Nederland
Telefoon:
0318-799060

Interactie moet je ervaren

Interactie Groep

  • Horapark 9
    6717LZ Ede
  • 0318-693501
  • klantenservice@interactiegroep.nl

Congres- en verenigingsmanagement

Congresbureau Interactie BV

  • KvK Arnhem: 09112237
  • BTW nummer: NL813621471B01

Interactie Opleidingen BV

  • KvK Arnhem: 50760394
  • Vrijgesteld van BTW.