Skip to main content

Medisch simulatiecentrum

Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg

Ambiance

De gastvrijheid, de bereikbaarheid èn de ligging in het prachtige bos van Ede geeft dat deelnemers en trainers uitzonderlijk positief zijn over het NSTZ om te komen tot top prestaties en toppresentaties!

Moderne apparatuur

Ruime cursusruimten

Gelegen in een bosrijke omgeving

Ruime cursusruimten

De zeer moderne trainingsruimten zijn zo ingericht dat een ideale interactie tussen instructeur en cursist ontstaat. Zo is er onder andere een volledige IC-kamer nagebootst en zijn er werkende IC-ventilatoren voor invasieve en non-invastieve beademing. Verder zijn er simulaties voor airway management en centraal veneuze catheters.

Daarnaast zijn er echografie stations. Er is een uitgebreid pakket aan BLS/ALS en ECG-simulatie mogelijkheden. In maatwerk trainingen is apparatuurinstructie en -certificering mogelijk voor vrijwel elk apparaat dat in de Acute Zorg wordt gebruikt. Ook is er een plenaire ruimte beschikbaar voor 65 personen waar presentaties gegeven kunnen worden.

Intensive Care

Operatiekamer

Ruime cursusruimten

Regieruimte

Door middel van een audio- en videoverbinding wordt de simulatieruimte op afstand door de technici en instructeur gemonitord. Hierdoor hebben de cursisten in de simulatieruimte sterk het gevoel dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de patiënt. De instructeur kan op afstand verschillende scenario’s doorlopen waarop de cursisten reageren. Door deze werkwijze wordt de Acute Zorg setting realistisch nagebootst. Deze vorm van simulatieonderwijs is essentieel voor teamtrainingen in het kader van Crew Resource Management.

Bespreking

Debriefing

Volg live het scenario

Restaurant

In het gezellige restaurant is plaats voor de cursisten en trainers.

Lunch

Restaurant

Complete catering

Medisch simulatiecentrum

Het Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg (NSTZ) te Ede ligt centraal in Nederland en vlakbij NS station Ede-Wageningen. Het simulatiecentrum is gevestigd aan het Horapark 9, naast het kantoor van Interactie Opleidingen. In samenwerking met nationale- en internationale stichtingen en bedrijven organiseert NSTZ diverse cursussen. Door deze korte lijnen is maatwerk, zowel inhoudelijk als in cursusdata, op zeer korte termijn te realiseren.

BLS (Basic Life Support) cursus

Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 4 uur leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

ALS (Advanced Life Support) cursus

De cursus is bedoeld voor artsen en verpleegkundigen en gericht op het aanleren van specialistische reanimatie in teamverband. Aanbod komen onder andere de analyse van verschillende ritmestoornissen, het gebruik van medicatie en defibrillatie. Tijdens de tweedaagse cursus is ruim voldoende tijd om de verschillende scenario’s onder toezicht van een instructeur te oefenen.

ILS (Immediate Life Support) cursus

De ILS is een praktische eendaagse cursus en is gericht op het starten van een reanimatie bij een vitaal bedreigde patiënt.

FCCS (Fundamental Critical Care Support) cursus

Ieder jaar organiseren wij meer dan 20 eendaagse FCCS cursussen i.c.m. e-learning. Daarnaast organiseren wij ook maatwerkcursussen voor groepen vanaf 7 personen op een datum dat het uw team uitkomt.

CRM (Crew Resource Management) cursus

Crew Resource Management is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de spoedeisende of hoog-complexe zorg. CRM is eind jaren zeventig ontwikkeld in de luchtvaart om incidenten aan te pakken die gebeurden door het falen van de samenwerking in de cockpit. Centraal hierbij staan de niet-technische vaardigheden (non-technical skills) zoals communicatie, besluitvorming en leidinggeven. Deze vaardigheden zijn, alleen of in combinatie, in ongeveer zeventig procent van de incidenten en ongelukken beslissend voor een fatale afloop.

De Interactie Groep heeft vanaf 2013 grote expertise opgebouwd op het gebied van CRM en andere (multidisciplinaire) interactieve skills trainingen.

Eendaagse ABCDE cursus voor co-assistenten

Voor co-assistenten organiseren wij een eendaagse ABCDE cursus. Voor arts-assistenten organiseren wij een tweedaagse ABCDE cursus.

Tweedaagse ABCDE cursus voor arts-assistenten

Voor co-assistenten organiseren wij een eendaagse ABCDE cursus. Voor arts-assistenten organiseren wij een tweedaagse ABCDE cursus.

Cursus Vitaal bedreigde patiënt

Ieder jaar organiseren wij meer dan 6 Vitaal bedreigde patiënt cursussen voor afdelingsverpleegkundigen in ziekenhuizen. Daarnaast organiseren wij ook maatwerkcursussen voor groepen vanaf 7 personen op een datum dat het uw team uitkomt. De eendaagse interactieve training omvat alle essentiele informatie en trainingsmogelijkheden om succesvol te kunnen handelen.

AED (Automatische Externe Defibrillator) cursus

Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Apparatuur training

Om de kwaliteit bij de bediening van medische apparatuur te borgen, is het noodzakelijk vast te leggen welke artsen en verpleegkundigen in een zorginstelling bekwaam en bevoegd zijn de medische apparatuur te bedienen.

Cursus Risicovolle handelingen

Risicovolle handelingen zijn handelingen die bij de uitvoering van de handeling risico’s meebrengen voor de client of patient.

Cursus Voorbehouden handelingen

Voorbehouden handelingen zijn medische handelingen die onaanvaardbare risico’s voor de gezondheid van een patiënt met zich meebrengen als ze door een ondeskundige worden uitgevoerd.

Bedrijven

Wat kan het NSTZ voor u betekenen op het gebied van medische technologie en hulpmiddelen?

  • Training en certificering van (para-) medisch personeel op veilig werken met uw medisch technologische apparatuur.
  • Het trainen van zorgprofessionals op uw apparatuur kost tijd en inspanning, waarbij door wisseling van personeel van afdelingen en ziekenhuizen een grote inefficiëntie ontstaat.

Trainen van zorgprofessionals
Een eenmalige training op locatie volstaat vaak niet meer, u kunt keer op keer komen voor instructie en registratie. Het deelnemersregistratiesysteem van het NSTZ garandeert een veilige en betrouwbare registratie in het persoonlijk dossier van iedere deelnemer. Het NSTZ houdt van iedere deelnemer bij wanneer de vaardigheden zijn verlopen of dat training op vernieuwde apparatuur vereist is. Door ons unieke (her-) registratiesysteem houden wij voor iedere cursist bij wie er wanneer, met goed gevolg, op uw apparatuur getraind is. Door modulaire trainingen te combineren voldoen wij aan de wens van de opdrachtgever die zorgprofessionals wil laten trainen.

Veiligheid en zekerheid met het gebruik van uw apparatuur worden door het NSTZ certificaat gegarandeerd. Neem met ons contact op om de mogelijkheden voor trainingen op uw apparatuur in het NSTZ trainingscentrum te realiseren.

Maatwerk

Zelf trainingen geven?
Tegen een aantrekkelijk tarief kunt u de ruimten van het NSTZ huren voor het geven van eigen trainingen. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden en het maken van een reservering.

Maatwerk trainingen
De trainers van het NSTZ hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het succesvol geven van trainingen voor FCCS, CRM, ALS, BLS, ILS, AED, Risicovolle Handelingen, Voorbehouden Handelingen en Apparatuur trainingen. De hoge kwaliteit, expertise en het brede pakket van dienstverlening van Interactie Opleidingen die in het NSTZ mogelijk zijn, hebben geleid tot een sterke uitbreiding van het aantal opdrachten. In maatwerk trainingen is apparatuurinstructie en -certificering mogelijk voor vrijwel elk apparaat dat in de Acute Zorg wordt gebruikt.

De zeer moderne trainingsruimten zijn zo ingericht dat een ideale interactie tussen instructeur en cursist ontstaat. Zo is er onder andere een volledige IC-kamer nagebootst en zijn er werkende IC-ventilatoren voor invasieve en non-invastieve beademing. Verder zijn er simulaties voor airway management en centraal veneuze catheters. Daarnaast zijn er echografie stations. Er is een uitgebreid pakket aan BLS/ALS en ECG-simulatie mogelijkheden.

Behoefte aan een betrokken partner die actief meedenkt?
Wij hebben tot doel de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid te bevorderen door het aanbieden van specifieke simulatie- en vaardigheidstrainingen aan zorgprofessionals. NSTZ werkt daarbij samen met de beste trainers en docenten, bedrijven en organisaties en levert een hoogwaardige leeromgeving met moderne apparatuur op haar locatie in Ede, centraal in Nederland. Voor overnachtingen ligt het NSTZ op loopafstand van  Hotel De Reehorst. Komt u liever met de auto, dan kunt u gratis parkeren bij het NSTZ.

Capaciteit
Het NSTZ heeft prachtige en moderne (plenaire) cursusruimten voor groepen tussen de 5 – 65 personen. De cursusruimten zijn voorzien van unieke technische mogelijkheden, voor een perfecte interactie tijdens de trainingen. Grotere ruimten zijn aanwezig en op aanvraag beschikbaar tot 100 personen.

Arrangementen
Uw arrangement wordt volledig op uw wensen en het doel van uw bijeenkomst afgestemd. Op deze wijze creëren wij voor ieder evenement een optimale invulling. Standaard heeft u de beschikking over alle bij ons aanwezige faciliteiten, van de in de ruimte aanwezige hoogwaardige technische voorzieningen tot de door u gewenste opstelling met luxe stoelen. Neem contact met ons op voor uw arrangement.

Catering
Om onze flexibele kracht bij te zetten introduceert Interactie Congresbureau het ‘Modulair vergaderen’. Dit betekent dat u al een vergaderarrangement kunt boeken vanaf € 30,00 per persoon. U kunt zelf uw ideale arrangement samenstellen door het uit te breiden met aantrekkelijke modulaire opties.