Skip to main content

BTW-vrijstelling

BTW-vrije congresregistratie door CRKBO certificering

BTW-vrije congresregistratie door CRKBO certificering

De Interactie Groep zorgt voor alle facetten die gepaard gaan met de organisatie van verschillende soorten bijeenkomsten, waaronder congressen, symposia, round-tables, cursussen en andere onderwijsgerelateerde evenementen. De Interactie Groep te Ede bestaat uit de volgende organisaties:

Congresbureau Interactie BV

Congresorganisatie en verenigingsmanagement
In Congresbureau Interactie BV worden de BTW-plichtige transacties (bijvoorbeeld sponsors of feestavonden) gerealiseerd.

Interactie Opleidingen BV

BTW vrijgesteld (CRKBO gecertificeerd)
Doordat Interactie Opleidingen BV CRKBO gecertificeerd is, is het mogelijk BTW-vrije inschrijvingen te realiseren voor deelnemers.

Dit leidt tot een maximaal gunstige oplossing die de prijs voor deelnemers gunstig kan houden en de opbrengst voor u als opdrachtgever gunstig beïnvloed.

  • Teruggave voorbelasting op drukwerk en andere producten
  • BTW-vrije congresregistratie voor deelnemers
  • CRKBO geregistreerde instelling

Voorbeeld

De deelnameprijs van de 6 daagse MasterclassIC bedraagt € 1.650,00 inclusief BTW. De deelnameprijs bestaat uit diverse bedragen die belast zijn met het hoge en het lage BTW tarief, zoals zaalhuur en catering. Daarnaast is een gedeelte van de deelnameprijs vrijgesteld van BTW.

BTW laag (9%)

Alle kosten die belast zijn met het lage BTW tarief worden bij elkaar opgeteld en deze worden door Congresbureau Interactie BV (BTW plichtig) gefactureerd. De voorbelasting op inkoop wordt teruggevorderd. Het belaste BTW aandeel op het deelnamebedrag bedraagt € 560,00 incl. 9% BTW.

BTW hoog (21%)

Het belaste BTW aandeel op het deelnamebedrag bedraagt € 130,00 incl. 21% BTW. Ook deze kosten worden door Congresbureau Interactie BV gefactureerd i.v.m. teruggave voorbelasting.

BTW vrijgesteld

Het onbelaste BTW aandeel op het deelnamebedrag bedraagt € 960,00 en wordt door Interactie Opleidingen BV gefactureerd. Over dit bedrag betaalt de deelnemer geen BTW. De voorbelasting over € 560,00 en € 130,00 wordt teruggevorderd. Dit leidt tot een maximaal gunstige oplossing die de prijs voor deelnemers gunstig kan houden en de opbrengst voor de opdrachtgever gunstig beïnvloed.

Gaat u een congres of cursus organiseren en bent u op zoek naar een professionele partner?

Neem dan vrijblijvend contact met Interactie op.

Interactie moet je ervaren!